Om Pärlan

Mälarens montessoriförskola, Pärlan, startade sin verksamhet i januari 2004 och en fristående förskola, finansierat av kommunala bidrag. Förskolan består av två avdelningar. Lilla avdelningen för barn i åldern 1-3 år och stora avdelningen för barn mellan 3-6 år. Atmosfären på Pärlan präglas av hög personaltäthet, närvarande och aktiva pedagoger, små barngrupper, glädje, nyfikenhet, respekt och har en lugn och givande miljö för barnen att vistas i.

Allt ekonomiskt överskott återinvesteras direkt i förskolan och barnen.

Parlan_LITEN_torn

”Hjälp mig att hjälpa mig själv” Detta är vårt pedagogiska motto och något som vi försöker efterleva. Vår inne och utemiljö är anpassad utifrån barnens behov, önskemål och intressen. Montessorimiljön är utformad för att svara mot barnens inre behov i olika åldrar och omfattar allt från möbler i barnstorlek till stimulerande material inom olika områden. Här är det barnet som formar pedagogernas arbete utifrån barnets individuella förutsättningar. Till grund för montessoripedagogiken ligger barnens egna potential att utvecklas och med små verktyg sker dagligen stora underverk.

Vår utemiljö består av en stor härligt grönskande gård, här finns äppelträd, vinbärsbuskar och krusbär. I våra odlingslådor finns det under sommarmånaderna jordgubbar och det som barnen har planterat. På gården finns även gungor, rutschkanor, sandlådor, lekstugor, cyklar och uteleksaker. Snickarboden är också en populär plats för de barn som så önskar. Vi använder oss också av den fina skog som vi är granne med, här upptäcker vi naturen och bygger kojor.